Asiaa putkiremontista

Isännöinnin rooli LVI-saneerauksen, eli tuttavallisemmin putkiremontin tai LVI-peruskorjauksen, tullessa ajankohtaiseksi on ensiarvoisen tärkeä. Isännöitsijä kilpailuttaa projektin johdon ja valitsee urakoitsijan. Hyvä viestintä putkiremontista, kuten kaikista muistakin suurista huolto- ja remontointitöistä, on ehdottoman tärkeää. Hyvällä viestinnällä ehkäistään puskaradion mukana kulkeutuvaa virheellistä tietoa ja epäluottamuksen syntymistä.

Viestinnän hoitamisesta on tärkeä sopia ja yleensä siitä on vastuussa urakoitsija yhteistyössä isännöitsijän kanssa. Tiedottaminen luukkujakeluna, sähköisesti ja suullisena infona totuttavat asukkaita tulevaan remonttiin ja hälventävät epätietoisuutta. Kaikkien yhteinen toive on korjausten myötä tullut kiinteistön arvonnousu.

Putkiremontti käsitteenä kuulostaa isolta projektilta, eikä syyttä. Kiinteistön vesi- ja viemäritilojen kunnon tutkiminen vaativat oman aikansa. Tämän jälkeen valitaan sopiva korjausmenetelmä ja tehdään kustannusarvio. Tätä seuraavat kerros- ja huonekohtaiset suunnitelmat. Vaihe kestää taloyhtiöstä ja päätöksenteosta riippuen noin vuoden. Tämän jälkeen putkiremontti toteutetaan tehtyjen suunnitelmien mukaisesti. Lopullinen putkiremontti kestää noin 6-18 kk. Huolella tehdyt suunnitelmat tekevät projektista niin mutkattoman kuin mahdollista.

Kotona asuminen putkiremontin keskellä on mahdollista, vaikkakin rajoitettua. Vedenjakelu on poikki viikosta kolmeen kuukauteen riippuen käytettävästä saneerausmenetelmästä.

Melkein aina putkiremontin yhteyteen sisällytetään kylpyhuoneen täydellinen perusparannus, mikä lienee järkevää toteuttaa tässä vaiheessa. Tulevat tarpeet sähkö- ja tietoliikenneinvestoinneissa on myös syytä huomioida jo projektin alkuvaiheessa.

Kiinteistötarina Isännöinti neuvoo ja kertoo mielellään lisää putkiremontista taloyhtiöissä. Kysy lisää!

You Might Also Like