Mitä pitää huomioida huoneistoremontissa?

Uusi asunto hankittu ja remppa mielessä? Vaikka oletkin asunnon omistaja, pitää huoneiston remontista ensin hakea kirjallista lupaa isännöitsijältä tai hallitukselta. Alla listattuna remontit joista tulee aina ilmoittaa:

  1. Kylpyhuone- ja keittiöremontit, hanojen tai WC-istuimen vaihto
  1. Kaikki remontit jotka voivat vaikuttaa lämmitysjärjestelmään, vedenjakeluun, sähköihin, viemäröintiin, ilmastointiin tai akustiikkaan (seinien puhkaiseminen tai siirtäminen)
  1. Lattiaremontit, esimerkkinä muovimaton vaihtaminen parkettiin/laminaattiin. Tämä voi vaikuttaa äänieristykseen
  1. Kysy aina isännöitsijältä ennen remontin aloittamista, jos olet epävarma pitääkö asiasta ilmoittaa.

Kun teet remontti-ilmoituksen, tulee siinä käydä ilmi mitä remontoidaan ja miten. Jos jotain odottamatonta sattuu, ilmoitus helpottaa ongelmien ja korvausvastuiden selvittelyä. Kun olet saanut kirjallisen luvan taloyhtiöltä, voit aloittaa remontin. Hallitus voi pyytää lisäselvityksiä remontista ja heillä on myös lupa/velvollisuus valvoa remonttia. Valvonta- ja selvityskustannukset jäävät remonttia tekevän osakkaan maksettavaksi. Remontin tiedot talletetaan isännöitsijätodistukseen. On myös hyvän tavan mukaista ilmoittaa remontista taloyhtiön ilmoitustaululla ja selventää milloin ja missä asunnossa remonttia tehdään.

You Might Also Like