Tunnetko keskivertoisännöitsijän?

Millainen on keskivertoisännöitsijä? Hän on 51-vuotias mies, jolla on reilut 18 vuotta alan työkokemusta. Keskivertoisännöitsijä huolehtii 22 taloyhtiöstä. Hän työskentelee yksityisellä sektorilla, 43 tuntia viikossa. Lähinnä kevätiltaisin hän osallistuu sataan asiakasyhtiöiden kokoukseen vuosittain. Näin kertoo Isännöinnin ammattilaiset 2017 -tutkimus. Naisia isännöitsijöistä on tällä hetkellä noin kolmasosa, mutta ala naisistuu yhä enemmän.

Isännöitsijä toimii taloyhtiön toimitusjohtajana vastaten arjesta ja tiedon hallinnasta. Lähes 30 % isännöitsijän työajasta muodostuu puheluista, sähköposteista ja tapaamisista hallitusasiakkaiden ja asukkaiden kanssa. Isännöitsijä johtaa ja vie läpi korjaushankkeita sekä suunnittelee hallinnollisia kokouksia ja osallistuu niihin.

Isännöitsijä hankkii asiakkaalle myös muita palveluja ja johtaa niitä, esimerkiksi huoltoa ja pieniä korjaustoimia. Isännöitsijä hoitaa asiakkaiden hallinnollisia velvoitteita ja johtaa asiakkaiden taloutta. Lisäksi häntä työllistävät työnantajan sisäiset tehtävät eli muut kuin suoraan asiakkaalle tehtävät työt.

Asiakassuhteen ylläpito edellyttää isännöitsijältä hyviä sosiaalisia taitoja ja toimivia palvelun tuottamisen prosesseja. Isännöitsijän työ on hyvin paljon ihmisten kanssa toimimista. Vain toimivat prosessit varmistavat palvelun kannattavuuden, tasalaatuisuuden ja turvallisuuden. Valitessaan isännöitsijää asiakas odottaa luottamusta, osaamista ja kokemusta.

Tutustu taitavien isännöitsijöidemme esittelyihin!

You Might Also Like